marți, 2 iunie 2009

Anul schimbarilor

Fotbalul european, ne-a delectat ina cest an cu fel de fel de surprize, care pentru un suporter neutru intotdeauna sunt palcute. Sa incepem cu ce este mai important si anume fenomenala finala a Cupei UEFA, unde antrenorul roman, Mircea Lucescu, a adus in vitrina lui Sahtior Donetsk primul trofeu european din istoria, chiar in orasul unde a cunoscut alte mari satisfactii: Istanbul. Adversara din finala? Nimeni alta decat puternica echipa germana Werder Bremen, care pe cat de prestigioasa este, pe atat de "mica" au facut-o "ucraineano-brazilienii" prin jocul prestat de ei.

Pe acelasi tipar al dominarii jocului s-a incadrat si finala de Liga a Campionilor, unde Barcelona a controlat jocul 80 de minute, castigand clar cu 2-0, in fata unui Manchester, care - zic eu - era favorit, desi casele de pariuri le repartizasera celor doua formatii cote egale. Ganditi-va un pic in ce campionat joaca fiecare si apoi tragem concluziile finale.

Ca tot veni vorba de campionate, sa dam cateva nume: Wolfsburg, Rubin Kazan si AZ Alkmaar. Cator dintre dumneavoastra va spun aceste echipe ceva? Ele sunt campioanele Germaniei, Rusiei si Olandei, primele doua in premiera! In Franta, dupa 7 ani de dominatie Lyoneza, Bordeaux a spart gheata si a cucerit al saselea sau titlu national. In tot acest timp, in Turcia am fost la un pas sa asistam la o mare surpriza. Besiktas a luat campionatul dupa 6 ani de pauza, insa pana in ultima etapa a fost amenintata de periculaosa Sivasspor, echipa care cu siguranta nu va spune prea multe la randu-i.

Si Cupele Europene vor debuta intr-o alta forma incepand cu aceasta toamna. Sa vedem daca va fi de bun augur. Pe langa numele de mai sus, in liga e posibil sa fie la anul si alte echipe care pana acum fie nu au avut acces deloc, fie stau de cevba ani in "sala de asteptare". Ganditi-va numai la Standard Liege, Dinamo Moscova sau Twente Enschede. Sa speram ca vom avea un an fotbalistic si mai frumos decat cel incheiat, dar si plin de succese pentru cluburile noastre (ceea ce sincer doar sper, nu si cred...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu