sâmbătă, 20 iunie 2009

Spania nu va pierde...

Cadiz, noiembrie 2006: Spania - Romania 0:1. Ultima infrangere a acestei nationale. Acum e iunie 2009. Spania joaca la Cupa Confederatiilor cu Africa de Sud. Conduce si sigur nu va pierde. Este si favorita pentru trofeu, care ar fi al doilea, iar la anul Cupa Mondiala poate ajunge in premiera in Peninsula Iberica.

Nu sunt neaparat un fan al acestei echipe, insa jocul sau incanta. Nu doar pentru ca a luat Euro, dar Spania a jucat excelent si in 2006, doar o inspiratie teribila a Frantei a lasat-o acasa inca din optimi... De altfel este una dintre cele mai bune echipe nationale dintre cele care mi-a fost dat sa le vad. Concureaza cu Franta 1998-2001 fara indoiala, dar are posibilitatea sa o intreaca.

Un grup formidabil se pare ca va rescrie istoria moderna a fotbalului. Eternii perdanti, azi defileaza. Noi ne putem mandri ca am fost ultimii care i-au invins inaintea celor 30 si de meciuri fara infrangere. Deocamdata.

Nici nu prea vad cine poate opri aceasta serie. Poate doar Brazilia, eterna Brazilie, care ramane totusi regina fotbalului mondial...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu